Domov | Aktualno | Novice

Naročite Švigazajčke

Tudi letos bo Založba Izolit prvošolcem podarila Švigazajčka, da bi jih spremljal na pot spoznavanja črk in besed. Igračo so otroci v preteklih letih odlično sprejeli in veliko učiteljic nam je svetovalo, naj bi otroci dobili Švigazajčka tudi v novem šolskem letu. Povedale so, da igrača spodbuja otroško »zgovornost«, spremlja jih pri šolskem delu, potuje z njimi domov in celo na družinski izlet... Vedno znova pa so poudarjale to, da ga imajo otroci preprosto - radi.

undefined

Švigazajček, ki mu je bil podeljen naziv "dobra igrača", je didaktični pripomoček. V jezikovnem in književnem programu naše založbe nastopa kot otrokov spremljevalec – to pomeni, da ga učenci srečajo v učbenikih: v zvezku za opismenjevanje ABC 1 ter v berilu Ko pravljice oživijo. Švigazajček torej ni le priljubljena igrača, ampak otroka nevsiljivo in igrivo vodi k uresničevanju ciljev začetnega opismenjevanja in književne vzgoje, ki jih uresničujejo naši učbeniki.

Vsem prvošolcem, ki bodo v šolskem letu 2006/2007 delali po naših učbenikih, bomo poklonili Švigazajčka z željo, da bi jim bilo spoznavanje črk in književnih junakov v kar največje veselje.

Prosimo vas, da nam do 9.06.2006 sporočite število prvošolcev, ki jim želite na prvi šolski dan izročiti Švigazajčka. Samo tako bomo lahko zagotovili zadostno število igrač in izvedli tudi druge organizacijske postopke, da bodo prvošolci dobili svojega novega prijatelja pravočasno.