Domov | Kdo smo | Avtorji

Sonja Pečjak

Sonja Pečjak

Diplomirala je iz psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani 1983, magistrirala 1989 in leta 1995 postala doktorica psiholoških znanosti z disertacijo Spiralni model kot oblika razvijanja bralnih sposobnosti učencev.

Takoj po opravljeni diplomi se je 1984 zaposlila na kot šolska psihologinja na OŠ Bršljin v Novem mestu. 1986. leta se je zaposlila kot asistentka za pedagoško psihologijo na oddelku za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani in bila 1996. leta izvoljena v naziv docentke za pedagoško psihologijo.

Predava predmeta Pedagoška psihologija I (v 3. letniku; vodi tudi seminar iz tega predmeta) in Šolsko svetovalno delo (v 4. letniku, skupaj z V. Zabukovec). Predava na podiplomskem študiju psihologije na Filozofski fakulteti (Poglavja iz pedagoške psihologije in Izbrana poglavja iz pedagoške psihologije; skupaj z D. Žagarjem in C. Peklaj), na podiplomskem študiju na Oddelku za slovanske jezike in književnost (Psihologija branja) ter na podiplomskem študiju razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani (Pismenost v procesu izobraževanja).

Kot gostujoči učitelj sodeluje tudi v predavanjih na dodiplomskem študiju razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in na Univerzi v Celovcu v Avstriji.

Delovni čas

Pon. do pet.:

8.00 do 16.00


Sob., ned., prazniki:

zaprto