Domov | Vprašanja | Odgovori

Odgovori

Kako se do vas pride iz Ljubljane?

Odgovor najdete tukaj.

Na naši šoli prva triada uporablja vaša berila a ti otroci še niso dobili švigazajčkov. Vem, da smo pred tremi leti kar nekajkrat poklicali po telefonu, a zajčkov nismo dobili. Letos bodo ti otroci že v tretjem razredu. Vem, da je takrat bilo povedano, da pridejo zraven beril, a jih ni bilo. Kako je s tem? Lepa hvala za odgovor in prijeten dan Breda
Res je, pred tremi leti so tudi otroci v 1. razredu osemletke, če so uporabljali berilo Na mavrico po pravljico, dobili Švigazajčke. Vkolikor jih vaši učenci takrat niso dobili, nam sporočite št. otrok, takrat vpisanih v 1. razred, za katere vam pošljemo Švigazajčke. Švigazajčke nismo avtomatično pošiljali zraven beril, ampak po prejetem obvestilu s strani šole in navedenem številu otrok, vpisanih v 1. razred, tako da je v tem primeru očitno prišlo do nesporazuma.
Lep pozdrav in prijeten preostanek počitnic.
Kdaj bo objavljen CD k ABC2 v elektronski obliki?
 CD k ABC 2 je ze nekaj casa na voljo. Prav tako prirocnik k 3.delu, ki ga lahko brezplacno dobite TUKAJ. Hvala.
Pozdravljeni! Danes sem prebrskala vse na vaši strani, pa nisem našla priročnika ABC1 - 3.del (grafomotorične vaje), ki je menda tu v elektronski obliki? Sem ga mogoče kje spregledala? Hvala, Mateja
Spoštovani,  na strani delovnega zvezka ABC1-3.del smo spodaj dopolnili povezavo do priročnika. Nahaja se TUKAJ. Hvala lepa.
Pozdravljeni! Dnevne priprave za 4. razred devetletke že obstajajo, za peti razred, pa ste mi po telefonu povedali (junija 2005), da bodo pred 1. septembrom že na internetu. Teh priprav še ni. Zanima me, če bodo in seveda, kdaj bodo. Hvala.
Dnevne priprave za 5. razred devetletke so že dalj časa objavljene na spletni strani, razen priprav za glasbeno vzgojo, katere bodo objavljene v začetku januarja prihodnje leto.
Ali bodo objavljene priprave za 5. razred glasbene vzgoje?
 Delamo na tem, vsekakor bodo objavljene kmalu.
Kdaj bo izšel CD ali videokaseta k učbeniku Moja slovenščina 5?
CD k učbeniku Moja  slovenščina 5 je že na pripravljen in ga lahko dobite takoj.  Za videokaseto pa pripravljamo scenarij. Projekt bo zaključen v nekaj mesecih. Seveda vas bomo o izidu videokasete obvestili pravočasno na spletni strani. Lep pozdrav.
Kdaj bosta izšla priročnika za Moja slovenščina 6/9 in Moja glasba 6/9? Hvala za vaš odgovor.
Oba priročnika sta v izdelavi in bosta na voljo v začetku leta 2006. Hvala.
Kdaj bo izšel CD k delovnem zvezku Moja slovenščina 6? LP!
 CD  je v zadnji fazi pred izzidom, tako da bo na voljo v drugi polovici decembra.
Ali je že izšel priročnik za učitelja k delovnemu učbeniku Moja glasba 6? Hvala za odgovor in LP! Marija Lušin
Pozdravljeni. Priročnik je tik pred izzidom. Pričakujemo ga še do konca tega leta. Če ste imeli naročenega, vam ga pošljemo takoj po izzidu. 
Ali je možno pri vas dobiti primer letne priprave in časovno razporeditev ur za glasbeno vzgojo za 2. in 3.r /9.l(Glasb. slikanica, B.Oblak)?
Žal omenjeni učbenik ni izšel pri naši založbi in tako tudi nimamo dodatnega gradiva zanj. Hvala.
Zanima me kje bi lahko dobila ŠVIGAZAJCA, ker imam doma še dve mlajši hčerki, ki kar naprej jemljeta starejši hčeri in ne bi rada videla, da ga pozabi doma, ker naj bi ga imeli vsak dan v šoli? LP VESNA
 Prosim pokličite nas - 01 7225000. Hvala.
Pozdravljeni! Kje na Vasi spletni strani je objavljen prirocnik k 3. delu DZ ABC 3? Hvala! Lp, Natasa
Pozdrav tudi vam. Priročnike  k tretjim delom delovnih zvezkov ABC  lahko poiščete v rubriki  katalog, podrubrika priročniki. Nato si izberite željen razred in  priročnik  je  pred vami.
ZANIMA ME PRIROČNIK K POSLUŠANJU ABC3, 3. DEL. REKLI SO, DA JE NA INTERNETU, PA GA NE NAJDEM.
 Poglejte pod rubriko Katalog, priročniki, izberite razred in priročnik bi moral biti pred vami.  Lep pozdrav.
Kdaj bo izšel priročnik k berilu KORAKI NAD OBLAKI?
 Pozdravljeni, priročnik k berilu  se še pripravlja. Izzid pričakujemo spomladi.
ALI BODO V BLJIŽNJI PRIHODNOSTI NA VOLJO UČNE PRIPRAVE TUDI ZA 5. RAZRED MOJE GLASBE GOSPE OBLAKOVE? HVALA ZA ODGOVOR, BRANKA KNEZ
Učne priprave k delovnemu zvezku Moja glasba 5 bodo  objavljene na spletni strani v začetku januarja 2006.  Lep podzrav.
Pozdravljeni! Poučujem v 2.razredu / 9, in med drugimi učili pri Slovenskem jeziku uporabljam tudi CD za poslušanje. Zanima me ali bi lahko dobila seznam (katalog) vseh posnetkov, vrstni red, ime posnetka ... Hvala in lep pozdrav Geli Mohorič
 Vsi CD-ji imajo priložen seznam vseh posnetkov  na  notranji strani ovitka. Vkolikor ste ga založili nas pokličite in poslali vam bomo samo ovitek.
Lepo pozdravljeni.
V mesecu septembru sem na vaši strani zasledila ponudbo - brezplačen nastop Švigazajčka; zanima me kaj več o tem. Hvala.
Drži, naša založba  pride k vam z velikim Švigazajčkom in razveseli prvošolčke. Pokličite nas, da se dogovorimo za termin.
ali imate izdelane letne priprave za slo5? prosim za e- naslov Alenke Velkavrh
Spoštovani, priprave so  že dalj časa objavljene na spletni strani.  Za naslov  gospe Velkavrh nas pokličite in posredovali  vam ga bomo.
Zakaj nimate na internetni strani priprav (učnih), kjer ne delaš ne z berilom in ne z delovnim zvezkom? Prosim, da takoj odgovorite. Hvala za v naprej!!!!!!


Pozdravljeni.  Naša založba pripravlja samo priprave k gradivom, ki izzidejo v okviru naše založbe.
Potrebovala bi priročnik Moja glasba 4 (devetletka). Ali je v prodaji?
Če priročnika ne dobite v knjigarnah, nas pokličite in poslali Vam ga bomo. Hvala.
Na knjižnem sejmu sem videla, da ste izdali tudi delovni zvezek za 7. razred. Ali boste izdali tudi zvezek za 8. in 9. razred?
Delovnemu  zvezku SLOVENŠČINA 7 bosta sledila tudi delovna zvezka SLOVENŠČINA 8  in SLOVENŠČINA 9, ki bosta izšla hkrati. Tako bomo imeli z naslednjim šolskim letom potrjene učbenike tudi za kompletno 3. triado. Če vas zanima ogledni izvod Slovenščine 7, nas pokličite in vam ga pošljemo.
Zanima me kaj vse je sedaj na voljo k sklopu Moja slovenščina 6? ali se to lahko pri vas dobi tudi na ogled? če se, me zanima za koliko časa?
Didaktični komplet Moja slovenščina 6  je sestavljen  iz dveh delovnih zvezkov in pripadajočega CD-ja z besedili za poslušanje. Priročnik  za učitelje  in videokaseta sta še v pripravi. Na voljo pa imate še predloga letnih in  dnevnih priprav za učitelje, ki so objavljeni na naši spletni strani.
Gradivo vam vsekakor lahko pošljemo na ogled tudi za dva meseca.
Kdaj in kje boste imeli predsatvitev gradiva za drugo triado?


Predstavitve za 2. triletje  imamo letošnje leto v dogovoru s posamezno šolo. Če  želite,da na vaši šoli izvedemo predstavitev, nas pokličite in z veseljem se oglasimo pri vas.
Spoštovani, zanima me če bodo prvošolčki v naslednjem šolskem letu tudi dobili Švigazajčka?
 Pozdravljeni, Švigazajčka bodo v začetku naslednjega šolskega leta dobili  tisti učenci, ki bodo  pri pouku uporabljali  ABC 1, saj je Švigazajček didaktični pripomoček, ki spremlja otroka tudi v teh delovnih zvezkih.  Če boste  na vaši šoli uporabljali ABC 1 nam  morate samo pravočasno  sporočiti število prvošolčkov.
Zanima me,ali bodo v šolskem letu 2006/07 na voljo tudi učne priprave za slovenščino v 7., 8. in 9. razredu devetletke - po gradivih Moja slovenščina 7, 8, 9. Hvala!
 Pozdravljeni, učne priprave trenutno pripravljamo za Slovenščino 8 in bodo za naslednje šolsko leto že na  spletni strani. Za Slovenščino 8 in Slovenščino 9 jih bomo začeli pripravljati takoj po izzidu . Kakšen bolj točen datum objave  vam  žal ne morem posredovati, se bomo pa vsekakor potrudili, da bo to čimprej.
Ali je izšel delovni zvezek in priročnik Moga glasba 5?
Delovni zvezek in priročnik Moja glasba 5 za pouk glasbene vzgoje v 5. razredu devetletke in 4. razredu osemletke sta na voljo že od lanskega leta - naročite jih lahko direktno pri založbi, če jih v knjigarni ne boste dobili. 
Ali je že izšel Priročnik za 6. razred Moja glasba avtorice Brede Oblak. Hvala in lepo pozdravljeni! Lijana
 Pozdravljeni,  priročnik k del. zvezku Moja glasba 6 je že izšel in to v mesecu  februarju. Če ga potrebujete, nas pokličite in poslali vam ga bomo.
Pozdravljeni, v Šolskih razgledih sem zasledila reklamo za vaše gradivo za slovenščino v 3. triletju. Zanima me, če je možno dobiti kakšen ogledni izvod. Hvala za odgovor in lep pozdrav.
 Zaenkrat vam lahko pošljemo ogledna izvoda za Slovenščino 7(1. in 2. del), ki sta izšla že lani,  Slovenščino 8 in Slovenščino 9  pa vam  bomo poslali naknadno, takoj po izidu, predvidoma v mesecu juliju.
Spoštovani, zanima me, če se boste pridružili akciji založbe Rokus: Brezplačni delovni zvezki za družine s 5 ali več otroki? LP Anton
Pozdravljeni,
naša založba v sodelovanju s šolami že vrsto let  otrokom, ki izhajajo iz socialno šibkejših družin (ne samo številčnih),  podarja naše delovne zvezke in šolske torbice oz. nahrbtnike. Res  pa je, da se medijsko s  tem ne izpostavljamo, tako kot Rokus ali s svojo akcijo Karitas, vendar so naša dejanja morda  prav zaradi  tega bolj pristna. Naš namen je tistemu, ki pomoč potrebuje, v danem trenutku resnično samo pomagati, ne pa iz tega sebe celo poveličevati. Zato se nam te medijsko zastavljene akcije zdijo celo moralno sporne, kajti hitro je jasno kdo ima na koncu  od tega največjo korist.

 

Zanima me, kdaj bo izšel priročnik k učbeniku in DZ Moja slovenščina 5. Prav tako me zanima, kdaj bo možno dobiti priročnik k berilu Koraki nad oblaki- 5.razred.
Pozdravljeni, oba priročnika bosta na voljo v prvi polovici šolskega leta. Nekaj začetnih poglavij priročnika k Moji slovenščini 5 pa imate že sedaj na spletni strani.
Zelo zadovoljna z berilom in delovnima zvezkoma(6. razred). Priprave so ravno prav dolge. Če boste še naprej tako kreativni s pripravami, ki učitelju prihranijo čas, bom tudi v ostalih razredih prešla na Vašo založbo. Je pričakovati priprave za 7. razred že v naslednjem letu? Lep pozdrav!
 Spoštovani,
hvala za izkazano zaupanje in zadovoljstvo z našimi gradivi. Potrudili se bomo, da  bodo tudi priprave za 7. razred kmalu na spletni strani, predvidoma nekje do konca oktobra. Če želite lahko organiziramo kakšno predstavitev gradiva za 3. triletje, da se z gradivom pobliže seznanite.


V naslednjem šolskem letu bomo v 5. razredu po vsej verjetnosti uporabljali vaše berilo. Zanima me, če je možno za učitelje dobiti brezplačen izvod učbenika in priročnika?
 Spoštovani,  brezplačen  izvod berila vam lahko pošljemo, priročnik  pa je tik pred izidom, tako da  bo potrebno še malo počakati. So pa na spletni strani objavljene dnevne priprave k posameznim enotam v berilu, ko morda začasno  lahko nadomestijo priročnik.
Posredujte nam naslov šole, da vam lahko pošljemo berilo. Lp
Pozdravljeni! Ravnokar sem si ogledala Zavodov katalog učbenikov in delovnih zvezkov za prihodnje šolsko leto in v prvem triletju nisem zasledila vaših delovnih zvezkov. Ali niso več potrjeni?
 Spoštovani,
na podlagi novega Pravilnika o potrjevanju učbenikov, se delovni zvezki ne potrjujejo več, zato jih tudi ni v Katalogu učbenikov za naslednje leto. Potrjujejo  se samo še učbeniki. Nekateri delovni zvezki pa so vseeno objavljeni v Katalogu zato, ker so bili potrjeni pred uvedbo novega pravilnika oz. se veljavnost zadnje potrditve še ni iztekla in bodo v Katalogu samo še naslednje šolsko leto. To pa  ne  pomeni, da delovnih zvezkov, ki jih letos ni v Katalogu ne  morete uporabljati. Sprememba je samo v tem, da se jih ne potrjuje več in se na ta način učitelju glede izbire delovnega zvezka prepušča večja avtonomnost pri izbiri.


Spoštovani, v letošnjem letu smo se na šoli odločile za vaše gradivo Moja slovenščina 5. Kdaj lahko pričakujemo priročnik? Hvala in lep pozdrav.
 Pozdravljeni,
priročnik k gradivu Moja slovenščina 5 je trenutno v tisku, izid pričakujemo v roku 1 tedna. Hkrati bodo izšle tudi rešitve.  Elektronska verzija priročnika pa je že dostopna na naši spletni strani. LP
V svojem imenu in imenu učiteljice, ki poučuje paralelko, pa tudi v imenu otrok in njihovih staršev, bi se vam rada najlepše zahvalila za prejete Švigazajčke. To je bilo za vse najlepše presenečenje, ki so ga prejeli prvi šolski dan. Še vedno nas spremlja pri črkah in branju, pri računanju pa nam včasih prišepne pravi rezultat. Še enkrat hvala in lep pozdrav. Učiteljica 2.a razreda OŠ Prebold, Vanja Krajnc
 Spoštovani, hvala za prijazne besede, še posebej pa nas razveseljuje dejstvo, da so otroci z navdušenjem sprejeli Švigazajčka.  Vam in vašim učencem želimo  uspešno šolsko leto.
Spoštovani, učitelljice na naši šoli že kar nekaj let uporabljamo vaše delovne zvezke v 1. triletju in smo z njimi zelo zadovoljne. Ali vaši delovni zvezki ostajajo za naslednje šolsko leto nespremenjeni ali tudi vi morda načrtujete prenovo gradiv? Hvala za odgovor.
 Pozdravljeni,  tudi pri nas se za naslednje leto pripravljajo določene spremembe, kar se tiče gradiva za 1. trletje.  V mesecu aprilu bomo imeli na to temo kar nekaj predstavitev, zato vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na kateri izmed njih(o točnih datumih in krajih predstavitev vas bomo še dodatno obvestili).
Lep pozdrav, zanima nas kje se lahko kupi plakat Slikovna abeceda?
Spoštovani, plakat Slikovna abeceda lahko naročite pri nas. Na voljo pa je tudi v večini poslovalnic DZS. Lep pozdrav.
Zanima me, če bi lahko prišli na našo šolo predstaviti novo gradivo ABC 1. Na predstavitev v Celju nismo mogle priti, ker smo imeli na šoli proslavo. Hvala za odgovor.
Spoštovani,

pokličite nas in dogovorili se bomo za predstavitev v skrajšani obliki na vaši šoli.


Pozdravljeni! Ker bom letos uporabila Nov DZ za 1.razred, me zanima, kdaj bodo narejene dnevne priprave! LP Draga M.
Spoštovani,

dnevne priprave za mesec september in oktober so že narejene, dostopne so v rubriki Katalog. Dokončna verzija bo na voljo najkasneje do sredine julija.

Rubrike

Odgovori

undefined

Na večino vaših vprašanj odgovarja Jana Jemc.