Domov | Vprašanja | Odgovori

Odgovori

G. dr. Igor Saksida, ali je v pripravi tudi priročnik k berilu za sedmi razred. Hvala za vaš odgovor.
Vsekakor. Ko bo več znanega bomo objavili na spletni strani. Hvala in lep pozdrav, Igor.
Zanima me, kdaj lahko pričakujemo priročnike za slovenščino za 5./9 - Koraki nad oblaki in Moja slovenščina 5. Za odgovor se Vam lepo zahvaljujem.
Spoštovani, oba priročnika sta v pripravi. Izid priročnika k Moji slovenščini 5 pričakujemo  v drugi polovici septembra, priročnik k berilu pa kak mesec kasneje. Vsekakor vas bomo o izidu obvestili, oz. objavili bolj konkretne novice takoj ko bo mogoče. Hvala lepa za vprašanje.
Kdaj bo izšel CD delovnim zvezkom Moja slovenščina 6?
CD lahko naročite. Hvala.
Zanima me kdaj bo izšel priročnik k delovnemu zvezku Moja slovenščina 6, za pouk slovenščine v 6.razredu devetletke? Hvala!
Avtorji trenutno končujemo s pripravo priročnika k  učbeniku Moja slovenščina 5. Takoj ko zaključimo z njim, se bomo lotili priročnika za 6. razred. Izzid pričakujemo nekje v mesecu marcu 2006.  Upamo, da boste  z delovnim zvezkom tudi v tem času brez priročnika, lahko uspešno delali.  Lp.
Spoštovani. Sem učiteljica v 1. razredu in vas prosim za mnenje, oz. pomoč. Nikjer nisem zasledila priporočila glede bralne značke - število knjig, oz. zgodbic in pesmic. V knjigi o bralni znački nisem našla tega podatka. Vem, da je priporočljivo, da otrok prebere, oz. posluša čim več pravlčjic, tudi sama jih na to navajam, pa tudi starše, vendar se dogaja, da zdaj vsaka učiteljica nekako postavi mejo samostojjno., zato me zanima, če je kakšno priporočilo. Sama vaše DZ uporabljam v devetletki že trejič in sem nad njimi vedno znova navdušena. Pohvalno tudi za novo berilo, da so zgodbice cele. Hvala za odgovor in lep pozdrav Branka
Spoštovana kolegica, Menim, da število knjig za bralno značko ni najpomembnejše, saj se otroci, se posebej v prvem razredu, zelo razlikujejo po bralnih zmožnostih. Prvošolčku, ki je npr. prvič samostojno prebral tudi samo eno slikanico in o njej zna kaj zanimivega povedati svojim sošolcem, lahko podelite bralno značko, prav tako pa npr. tistemu, ki so mu pravljice le prebrali (doma), on pa jih zna obnoviti (ilustrirati ipd.) v šoli, s sošolci. Osnovno načelo je torej individualizacija: od poznavanja otroka in njegovih zmožnosti je odvisno, kdaj je dosežena meja, ko mentor branja lahko reče, da je bralčev trud nagrajen z bralno značko. Pri tem lahko učencem oz. staršem pomagamo tudi s kakim priporočilom; mislim, da to ni v nasprotju s "filozofijo" BZ - in to mejo, tj. količino knjig, lahko učitelj določi kar sam (glede na kompleksnost priporočenih del, npr. 1 zbirka pravljic, 3 krajše slikanice, pesniška zbirka Pedenjped in dve krajši pravljici ipd.). Pri tem je še posebej pomembno, da je seznam odprt, da torej otroke spodbujamo k samostojni izbiri del. In seveda: spodbujajmo glasno branje v družinskem krogu. Upam, da sem bil vsaj za silo izčrpen pri odgovoru na Vaše vprašanje, S spoštovanjem, Dr. Igor Saksida.
Ali obstaja tudi priročnik za poslušanje za 3.razred devetletke v elektronski obliki?Hvala. Mateja
ALI SE DA DOBITI LETNA PRIPRAVA ZA SLO5/9?
Letne priprave  k našim gradivom so vse dosegljive na spletni strani, razen k nekaterim, v zadnjem času izdanim gradivom.  Bomo pa tudi te priprave objavili čimprej. Za Mojo slovenščino 5 so priprave objavljene že dalj časa. 
Pozdravljeni! V učbeniku Berilo za razvedrilo je na strani 46 odlomek Bine Štampe Žmavc: Krava v cirkusu. Žal nikjer ne najdem napisano, kje bi se dalo besedilo dobiti v celoti. Mi lahko pomagate? Že v naprej se Vam zahvaljujem. Vesna
Spoštovani, besedilo Krava v cirkusu je iz zbirke Popravljalnica sanj iste avtorice. Lep pozdrav, Igor Saksida.

Rubrike

Odgovori

undefined

Na večino vaših vprašanj odgovarja Jana Jemc.